Investeert in de toekomst van Nederland

Blackstone is een internationale investeerder en in de afgelopen vijftien jaar hebben onze fondsen €9 miljard geïnvesteerd in Nederland, via in totaal 46 investeringen. We willen graag op de lange termijn bijdragen aan de Nederlandse economie, onder meer door het scheppen van werkgelegenheid.

Bedrijven die eigendom zijn van Blackstone, hebben in heel Nederland meer dan 3.200 mensen in dienst en faciliteren nog eens vele duizenden banen via de aannemers, adviseurs en andere externe partijen die zij inhuren.

Onze partners

Onze portfoliobedrijven in Nederland bestrijken een groot aantal sectoren, van geweldige tech scale-ups tot toonaangevende bedrijven in hun sector.

Mollie

Betalingsverwerker Mollie loopt voorop in het revolutioneren van de betaalindustrie, en helpt bedrijven te groeien door hun betalingsproces te stroomlijnen. De snelle groei van het bedrijf, gebaseerd op innovatieve technologie en talentvolle medewerkers, heeft ertoe geleid dat Mollie al een mijlpaal heeft bereikt door een van Europa’s grootste fintech-eenhoorns worden.

Onze samenwerking helpt de groei van het bedrijf verder te versnellen met de opening van een nieuw kantoor in Eindhoven en het creëren van nieuwe banen terwijl we het bedrijf van de middelen en kennis voorzien om een koploper in de betaalindustrie te worden.

BME

Building Materials Europe (BME) is een van de grootste distributeurs van bouwmaterialen in Europa, in Nederland actief met merken als BMN, Raab Karcher en Bouwmaat. Wij werken samen met BME om het klantenbestand uit te breiden, meer klanten op meer markten in Europa te bedienen en tegelijkertijd meer banen in Nederland te creëren.

NIBC

NIBC ondersteunt ongeveer 600 kleine en middelgrote bedrijven en bieden bancaire diensten aan meer dan 400.000 retail-klanten in Nederland. Dit omvat advies en oplossingen voor schuld-, mezzanine- en equity-financieringsoplossingen aan ondernemers in geselecteerde sectoren, evenals hypotheken, brokerage-producten en online spaarproducten die toegankelijk, makkelijk te begrijpen en goed geprijsd zijn.

Het ondersteunen van de lokale gemeenschap is de kern van het bedrijf. NIBC biedt stageplaatsen voor pas afgestudeerden, doet mee aan de nationale Week van het Geld, en steunt een groot aantal lokale goede doelen, waaronder voedselbanken in Den Haag.

Investeren in onroerend goed

Wij investeren sinds 2007 in vastgoed in Nederland. Op dit moment beheren wij een portefeuille in Nederland die ongeveer 4 miljoen vierkante meter beslaat:

Daarvan is: 

  • ongeveer 80% (per gebied) logistiek vastgoed
  • 15% kantoorvastgoed
  • ongeveer 5% woon- en winkelvastgoed.

Wij hebben een relatief kleine portefeuille vWij hebben een relatief kleine portefeuille van huurwoningen met ongeveer 1.800 van de ruim 3.300.000 huurwoningen in Nederland.

Blackstone bezit deze woningen voor de lange termijn. Wij willen onze huurders er professioneel beheerde huurwoningen van hoge kwaliteit mee bieden. We hebben meer dan €60 miljoen geïnvesteerd in renovaties, reparaties en onderhoud van woningen in onze portfolio, waarvan vele meer dan 100 jaar oud zijn.

Meer weten over onze woningportefeuille? Klik hier.

Blik op de toekomst

Bij Blackstone investeren we voor de lange termijn en blijven we door onze investeringen werken aan het creëren van meer banen, het bouwen van meer bedrijven van wereldklasse en het leveren van onroerend goed van hoge kwaliteit die de Nederlandse economie ondersteunt – nu en voor de toekomst. 

Over Blackstone

Blackstone is een investeringsbedrijf dat kapitaal belegt voor pensioenfondsen in de publieke en private sector, verzekeringsmaatschappijen, universiteitsfondsen, instellingen en particulieren. Onze investeringen dragen bij aan de financiële zekerheid van tientallen miljoenen gepensioneerden over de hele wereld, waaronder gepensioneerden in Nederland.  

Onze missie is het creëren van langetermijnwaarde voor onze beleggers. Dat doen wij door zorgvuldig beheer van hun kapitaal. Dankzij onze inspanningen en ons kapitaal kunnen honderden bedrijven groeien, worden banen gecreëerd en lokale gemeenschappen ondersteund.